Není tajemstvím, že Belgičané jsou na svou čokoládu nesmírně hrdí. Po právu! Belgická čokoláda je vždy velice kvalitní, s vysokým podílem kakaa a velmi jemně rozemletým kakaem, takže výsledný produkt má sametovou texturu a skvělou chuť.
Pro výrobu horké čokolády podle našeho receptu vám doporučujeme použít belgickou mléčnou čokoládu, ale bude vám chutnat i z kterékoli jiné.
Podívat se na recept
Pro dvě osoby
Ingredience:
─ 40 cl mléka
─ 170 g tmavé čokolády
─ 80 g mléčné čokolády
─ 1 čajová lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkového cukru)
─ šlehačka
─ špetka skořice (není nutné)
─ 1 lžíce bílého cukru (není nutné)
Postup:
─ Do menšího kastrolu vylijte polovinu mléka a nasypte do něj kousky čokolády.
─ Zahřívejte čokoládu na středním plameni, dokud se nerozpustí. Směs musíte neustále míchat.
─ Přidejte zbytek mléka, vanilku a trochu šlehačky.
─ Podle chuti můžete přidat i skořici a bílý cukr.
─ Zvyšte plamen a intenzivně směs promíchávejte, dokud se jednotlivé složky nespojí. Dejte ale pozor, aby se mléko nezačalo vařit.
─ Když jsou všechny ingredience dobře spojeny, přelijte směs do misky a ozdobte ji šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.
─ Podávejte horké.
Dobrou chuť!