🎉 Vánoční balónkový festival Chocotopia 🎉 Více informací

Není tajemstvím, že Belgičané jsou na svou čokoládu nesmírně hrdí. Po právu! Belgická čokoláda je vždy velice kvalitní, s vysokým podílem kakaa a velmi jemně rozemletým kakaem, takže výsledný produkt má sametovou texturu a skvělou chuť.

Pro výrobu horké čokolády podle našeho receptu vám doporučujeme použít belgickou mléčnou čokoládu, ale bude vám chutnat i z kterékoli jiné.

Podívat se na recept

Pro dvě osoby

Ingredience:

─      40 cl mléka

─      170 g tmavé čokolády

─      80 g mléčné čokolády

─      1 čajová lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkového cukru)

─      šlehačka

─      špetka skořice (není nutné)

─      1 lžíce bílého cukru (není nutné)

Postup:

─      Do menšího kastrolu vylijte polovinu mléka a nasypte do něj kousky čokolády.

─      Zahřívejte čokoládu na středním plameni, dokud se nerozpustí. Směs musíte neustále míchat.

─      Přidejte zbytek mléka, vanilku a trochu šlehačky.

─      Podle chuti můžete přidat i skořici a bílý cukr.

─      Zvyšte plamen a intenzivně směs promíchávejte, dokud se jednotlivé složky nespojí. Dejte ale pozor, aby se mléko nezačalo vařit.

─      Když jsou všechny ingredience dobře spojeny, přelijte směs do misky a ozdobte ji šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

─      Podávejte horké.

Dobrou chuť!